RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

​Київський патріархат вибрав кандидата на пост глави єдиної церкви: названо ім'я

Предстоятелем єдиної православної церкви в Україні обрали митрополита Переяславського і Білоцерківського Епіфанія.

Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на джерела в УПЦ КП.

Собор Української православної церкви Київського патріархату проголосував за Епіфанія за допомогою відкритої процедури.

На соборі було присутньо близько 40 архієреїв і приблизно 30 з них підтримали кандидатуру митрополита Переяславського і Білоцерківського. При цьому 12 архієреїв підтримали митрополита Луцького Михайла.

Відзначається, що рішення собору УПЦ КП щодо Епіфанія не означає, що на об'єднавчому соборі нової Української церкви в суботу з середовища КП не може бути висунуто іншого кандидата, наприклад, митрополита Луцького Михайла.

Раніше український священик Олександр Драбинко пояснив, за якою процедурою обиратимуть главу Української помісної церкви.

Нагадаємо, об'єднавчий Собор щодо автокефалії української церкви пройде 15 грудня. Вселенський патріарх Варфоломій особисто передасть Томос про автокефалію Української православної церкви обраному предстоятелю церкви 6 січня 2019 року.

Як повідомляв "Апостроф", за даними СБУ, намісник Свято-Успенської Києво-Печерської лаври митрополит Павло мав координувати провокації ФСБ - дії проросійських протестуючих - під час майбутнього об'єднавчого собору в Києві.