RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

У Чорне море терміново прибув корабель НАТО: деталі і фото

17 грудня корабель НАТО в зв'язку з агресією РФ увійшов у Чорне море з протоки Босфор.

Про це повідомляє керівник проекту в "Майдан Закордонний Справ" Андрій Клименко на своїй сторінці в Facebook.

"Великобританія і Королівський флот достроково виконують обіцянки, дані після загострення ситуації в Азовському морі", -написав він.

За словами Клименка, 21 листопада 2018 міністр оборони Великобританії (Defence Secretary Gavin Williamson) під час візиту в Лондон міністра оборони України Степана Полторака оголосив, що HMS Echo відправиться в Чорне море в 2019 році для підтримки свободи навігації на підтримку України.

"17 грудня 2018 близько 20:30 (місцевий час) гідрографічний (розвідувальний) Корабель Її Величності HMS Echo (H87) увійшов у Чорне море з протоки Босфор. Цей сучасний розвідувальний корабель призначений для проведення розвідувальних операцій на підтримку підводних човнів і десантних операцій. Він може надавати адаптовану інформацію практично в режимі реального часу", - заявив керівник проекту в "Майдан Закордонний Справ".

Також Клименко написав, що HMS Echo вийшов з британської військово-морської бази в Гібралтарі 3 листопада, а потім 9 листопада прибув на Мальту, звідти вийшов через місяць, 9 грудня, курсом на військово-морську базу в Souda Bay на острів Кріт, звідки 14 грудня орієнтовно о 17:00 взяв курс на Чорне море.

"Це перший військовий корабель НАТО, що здійснює візит до Чорного моря з прямим формулюванням мети візиту, пов'язану з Азовської кризою - to demonstrate the UK's support to ensuring freedom of navigation in the region. Довідка: HMS - офіційний префікс, який використовується в назвах судів Королівського військово-морського флоту Великобританії (Her або His Majesty's Ship - Корабель Його (або її) Величності)", - написав Клименко.

Як повідомляв "Апостроф" 11 грудня Палата представників Конгресу США прийняла відразу кілька рішень, що стосуються України. Також у відповідь на агресію РФ в Керченській протоці США розглядають як економічні санкції, так і серйозну допомогу Україні з військовою технікою.