RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Томос для України вже готовий: названі подальші кроки церкви і Вселенського патріарха

Виготовлений на пергаменті Томос про автокефалію Православної церкви України доставили в резиденцію Вселенського патріархату в Константинополі (Стамбул).

Про це повідомляє видання "Українська правда".

Вселенський патріарх Варфоломій прийняв у своїй резиденції іконописця і каліграфа, ієромонаха Луку з монастиря Ксенофонт, що на Афоні, який привіз виготовлений ним документ.

Представники Православної церкви України на чолі з митрополитом Київським і всієї України Єпіфаній вже прибули на Фанар і будуть присутні на церемонії ратифікації Томосу Вселенським патріархом.

Після цього глави двох церков проведуть спільну службу з нагоди свята Богоявлення. Під час Божественної літургії патріарх передасть Томос митрополиту Епифанию.

За даними видання "Громадське", томос виставлять в Малій Софії, де кожен зможе його побачити в будь-який день з 8:00 до 18:00. Вхід в трапезного храму вільний.

Богослужіння митрополита Єпіфанія розпочнеться о 10:00 7 січня. В церкви попереджають, що вхід в головний собор Святої Софії буде обмежений під час літургії. Однак молитву транслювати на екрані на Софійській площі.

Нагадаємо, предстоятель незалежної помісної Православної церкви України митрополит Єпіфаній розповів, що процедура надання Томосу розпочнеться 5 січня 2019 року.

Як повідомляв "Апостроф", російська православна церква (РПЦ) на засіданні синоду в Москві прийняла рішення створити свої патріарші екзархати на канонічній території Вселенського патріархату - в Західній Європі і Південно-Східній Азії.