RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Прощалися більше тисячі людей: під Нікополем поховали героя АТО

У Дніпропетровській області провели в останню путь учасника АТО, колишнього заступника комбата 43-го батальйону, полковника Василя Думанського, який загинув в ДТП.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Зазначається, що попрощатися з військовим зібралися більше тисячі осіб - рідні, друзі, бойові товариші, волонтери. Поховали учасника бойових дій в селі Олексіївка Нікопольського району, де він жив.

Думанський пішов на фронт добровольцем, брав участь у формуванні 43-го окремого мотопіхотного батальйону. У 2015 році був важко поранений під Горлівкою, переніс кілька операцій, але, вже маючи інвалідність, повернувся на фронт.

"Він був справжньою людиною і офіцером. З перших днів (серпень 2014 року) брав участь у формування 43-го ОМПБ. Справжній офіцер, патріот, фахівець у військовій справі. Майже кожен в батальйоні навчив військової спеціальності. Майже 40% військовослужбовців до цього не служили. брав участь у бойових діях. у одному з боїв потрапив під мінометний обстріл. Кілька операцій. Після цього знову повернувся в АТО. Мав дуже багато планів на майбутнє..."- розповів Олександр Водолазьський, який був першим командиром 43-го батальйону.

"Він спав з бійцями в окопах, ходив в атаку, розвідку, для нього не було поняття офіцер - солдат. Він був на рівних", - написала на своїй сторінці в Facebook волонтер Дарина Андрусенко-Якотюк.

Як повідомляв "Апостроф", 11 січня, під Миколаєвом в ДТП серйозні поранення отримав заступник головнокомандувача Сухопутних військ Збройних сил України, генерал-лейтенант Сергій Кропивченко.