RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

В Івано-Франківську начальство перетворило копів в мийників машин: фото, відео і деталі скандалу

Патрульні Івано-Франківської області поскаржилися до Головного управління Нацполіції стосовно того, що їхнє керівництво протягом двох років примушує їх власноруч мити службові авто.

Про це повідомляє "Слідство.Інфо".

Як повідомляється поліцейські написали рапорт начальнику Департаменту патрульної поліції України Євгенію Жукову, в якому розповіли про свою експлуатацію.

Упродовж двох років патрульні Івано-Франківщини кожної нічної зміни власноруч миють машини на території управління. Натомість керівник управління Олег Костенко повідомив, що договори на мийку машин є, але "не показуються перед особовим складом".

Як виявилося, ще в 2017 році на закупівлю миття і чистки салонів патрульних авто був оголошений тендер. Його виграла компанія місцевого підприємця, яка і повинна обслуговувати управління.

Зрештою івано-франківські патрульні поскаржилися на свого керівника Олега Костенка. Під рапортом підписалося 44 поліцейських. Вони не знали про закуплені послуги мийки й хімчистки автомобілів, тому робили це самотужки.

Окрім того, згідно з рапортом поліцейських, у 2015 році , для чистки салонів патрульних авто кожен із них здав кошти на покупку пилососа Karcher. Патрульні заявляють, що жодну службову машину жодного разу не мили на мийці, що "виграла тендер".

Водночас повідомляється, що рапорт патрульних керівник Жуков повернув в Івано-Франківськ. А в Департаменті патрульної поліції України повідомили, що наразі "триває перевірка".

Водночас, поліцейські, які поставили підписи під рапортом, скаржаться на тиск: їм перешкоджають просуватися по службі, переводять на нижчі посади та не виплачують премії.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно на хабарі попався заступник начальника одного з районних відділень Головного Управління Нацполіціі в Харківській області.