RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

На фестивалі в ЄС влаштували масовий флешмоб на підтримку українського в'язня Кремля: відео

У Берліні (Німеччина) на кінофестивалі Berlinale влаштували флешмоб на підтримку українського в'язня Кремля, режисера Олега Сенцова.

Про це повідомляє інформагентство "Укрінформ".

Творча команда фільму "Містер Джонс" на Червону доріжку фестивалю вийшла з плакатами FreeSentsov, Freedom of speech is not a crime і портретами Сенцова. Автори стрічки, прем'єрний показ якої відбувся на кінофестивалі Berlinale, закликали звільнити українського режисера Олега Сенцова, якого російська влада кинули за ґрати. Також до флешмобу приєдналися українські активісти.

"Переглядаючи сьогодні цей фільм, я думала про нашого колегу Олега Сенцова, українського режисера, і про його співвітчизників, політичних ув'язнених, які утримуються в Росії. Ми думали про них, коли створювали цей фільм. Ми про них не забудемо", - розповіла режисер Агнешка Холланд після завершення показу.

Як повідомляв "Апостроф", український політв'язень в Росії Олег Сенцов майже повернув свою вагу і планує нові книги, сценарії і фільми. А 25 жовтня Сенцов став лауреатом премії Сахарова Європарламенту.