RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Скандальне ДТП в Харкові: у суді зробили різку заяву про каяття Зайцевої

Ні про які пом'якшуючі обставини щодо дій фігурантки смертельного ДТП в Харкові на вулиці Сумській Олени Зайцевої під час прийняття рішення судом не може бути й мови.

Таку думку висловив адвокат потерпілих Дмитро Марцонь під час судових дебатів, передає "Обозреватель".

За його словами, каяття Зайцевої було фальшивим. Він упевнений, що дівчина просто-напросто вибрала правильну лінію поведінки, щоб максимально швидко вирішити проблему. Про це, запевнив він, зокрема, говорять і відеозаписи перших хвилин після ДТП.

"Я і потерпілі не помітили там ніякого жаху від загиблих людей, бажання допомогти. Ми там помітили бажання піти від відповідальності, бажання привернути третіх осіб, які максимально були залучені, щоб захистити Зайцеву", - сказав він.

На думку Марцоня, була штучно створена ситуація з матеріальною допомогою, яку мати Зайцевої надала потерпілим примусово, без їх згоди.

"Надана таким чином допомогу, ні що інше, як бажання врятувати свою дитину. Нічого спільного зі справжнім каяттям, ваша честь, це не має, з нашої точки зору", - наголосив адвокат.

Як повідомляв "Апостроф", прокуратура попросила 10 років в'язниці для обох обвинувачених у справі про ДТП на вулиці Сумській в Харкові Олени Зайцевої та Геннадія Дронова.