RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

В Одесу прибув ракетний есмінець США: опубліковано фото

У понеділок вранці, 25 лютого, американський ракетний есмінець USSDonaldCook (DDG75) увійшов в Одеський морський торговий порт.

Про це повідомляє видання "Думська".

Судно пришвартувалося біля 16-го причалу Морського вокзалу. За попередньою інформацією, воно пробуде в Одесі три дні - до 27 лютого включно.

"Cook увійшов в чорноморський регіон ввечері 19 лютого, і весь цей час був у відкритому морі. Командування 6-го флоту США повідомляє, що есмінець прибув, щоб "провести операції із забезпечення безпеки на морі і підвищити стабільність в цьому регіоні". Він уже взяв участь в маневрах з фрегатом TCGFatih (F242) військово-морських сил Турецької Республіки. Подібні навчання будуть проведені і з кораблями наших військово-морських сил", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, DDG75 вперше з'явився в Чорному морі в липні 2007 року, тоді ж вперше зайшов в Одесу. В останній раз заходив в український порт у вересні 2015 для участі в спільних українсько-американських навчаннях "Сі Бриз-2015". У квітні 2014 року, в розпал російського захоплення Криму, перебував в румунській Констанці.

Це вже другий захід есмінця в Чорне море у цьому році. В кінці січня Donald Cook п'ять днів пробув в грузинському порту Батумі.

USS Donald Cook (DDG75) відноситься до раннього типу есмінців класу "Арлі Берк". Введено в дію в серпні 1998 року. Довжина 154 метра, ширина 20, осаду дев'ять метрів. Повна водотоннажність близько 9000 тонн. Швидкість 32 вузла. Має на борту 90 пускових установок для ракет "Томагавк", "АСРОК" і "Стандарт-2", а також протикорабельні ракети "Гарпун". Несе різноманітне артилерійське, зенітне і торпедне озброєння.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Чорне море заходив десантний корабель USS FortMcHenry (LSD 43) Військово-морського флоту США.