RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Нелогічно: в Кабміні натякнули на помилку з відмовою від Євробачення

Відмова від участі у "Євробаченні" є нелогічною, тому що ще є час і необхідні ресурси, але рішення суспільного мовника потрібно поважати.

Таку думку висловив віце-прем’єр-міністр України з гуманітарних питань В’ячеслав Кириленко в ефірі "Радіо НВ".

"Якщо з якихось причин суспільне мовлення вирішило припинити розмову з тими, хто виступав у фіналі (відбору на Євробачення), і оголосити про неучасть України, то це рішення суспільного мовника, яке вони ухвалили в межах своїх повноважень", - заявив Кириленко.

Водночас, за його словами, це не найкращий вихід, тому що "ще був і час, і інструменти для того, щоб обрати представника, який, з одного боку, влаштував би значну частину спостерігачів, експертів, професіоналів, суспільну думку, а, з іншого боку, не був би задіяний на гастролях на території держави-агресора і визнавав би територіальну цілісність та суверенітет України".

Як повідомив, віце-прем'єр, проросійські пропагандисти наразі піднімуть інформаційну хвилю, що нібито в Україні немає свободи волевиявлення.

"То ось що я їм хочу розповісти. Усі ці російські пропагандисти і в Україні, і в самій Росії нехай подивляться на своє суспільство, на відсутність у них свободи, волевиявлення і висловлення своєї думки, і займаються своїми справами", - додав Кириленко.

Як повідомляв "Апостроф", за словами українського шоумена Дмитра Чекалкіна, відмова України від участі в пісенному конкурсі "Євробачення-2019" - це оптимальний варіант.