RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Набрав вагу, займається спортом і творчістю: адвокат розповіла про стан Сенцова

Стан українського політв'язня в Росії, режисера Олега Сенцова, значно покращився - він набрав вагу, займається спортом і творчістю.

Про це повідомляє видання "Громадське", посилаючись на слова його адвоката Ольги Дінзе, яка відвідала Сенцова в колонії в Лабитнангі 1 березня.

Вона розповіла, що Олег Сенцов "почуває себе нормально" і добре харчується. Також він має достатньо часу на заняття спортом і творчістю.

"У вільний час від марширування, він займається спортом, там є спеціальний майданчик, де поперечина і бруси. Також він має час на творчість, займається", - сказала Дінзе.

За словами адвоката, Сенцов "істотно набрав вагу".

"Він після голодування до невпізнання схуд, але зараз він набрав вагу, він важить на вигляд близько 90 кілограмів", - зазначила Дінзе.

Крім цього, сестра політв'язня Наталія Каплан написала на своїй сторінці в Facebook, що Сенцов надіслав їй листа.

"Олег надіслав лист. Багато планів. Продовжує активно працювати навіть в таких пекельних умовах. І він дуже хоче, щоб люди розділяли Олега Сенцова на політв'язня і творчу людину. Зараз вся його увага прикута до творчого процесу", - написала Каплан.

Як повідомляв "Апостроф", в Берліні (Німеччина) на кінофестивалі Berlinale влаштували флешмоб на підтримку українського в'язня Кремля, режисера Олега Сенцова.