RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Люди Путіна цинічно посміхалися: з'явилося відео потужної промови в ООН про захоплення Криму

Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз під час виступу в Раді безпеки ООН яскраво розповів про те, як живеться мешканцям окупованого півострова після анексії з боку Росії.

"П'ять років тому Росія віроломно, по-бандитськи ввела війська і окупувала Крим, мою батьківщину. Десятки тисяч людей, від Керчі до Сімферополя, від Сімферополя до Севастополя – жінки, діти, старики – вийшли з плакатами протесту проти тієї військової машини, "зелених чоловічків", терористів, які пересувалися по дорогах нашого Криму. Мітингувальники говорили трьома мовами – кримськотатарською, російською, українською: "Путін, йди! Ти нам не потрібен, нас не треба захищати!", - сказав він.

Чийгоз додав, що Росія понесе відповідь за свої дії.

"Жоден з наших громадян України в Криму не може жити спокійно і думати про завтрашній день. Крим захоплювали не для того, щоб зробити його привабливим, і тим більше, щоб дотримуватися стандартні права людини. Крим сьогодні – це територія жаху. Крим – це територія дестабілізації ситуації в Чорноморському басейні, в Євросоюзі", - заявив він.

При цьому представники Росії в Радбезі під час промови Чийгоза цинічно посміхалися.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Рада безпеки ООН виявився неефективним через те, що країна-агресор, якою є Російська Федерація, продовжує мати право вето.