RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

У Авакова зробили скандальну заяву щодо генерала, підозрюваного у вбивствах на Майдані

У Міністерстві внутрішніх справ не побачили причин для люстрації генерал-майора Нацгвардії Володимира Гриняка, якого звинувачують в співорганізації вбивств учасників Євромайдану і координації незаконних дій силовиків.

Про це повідомляє ресурс "Слідство.інфо".

Як зазначили у відомстві, в жовтні 2015 Управління запобігання корупції та проведення люстрації МВС провело перевірку Гриняка, але підстав для звільнення з посади не знайшло.

"За результатами проведеної перевірки підстав для застосування до Гриняка В. П. заборон, передбачених частиною третьою і четвертою статті 1 Закону України "Про очищення влади", не встановлено", - йдеться у повідомленні.

Також в МВС відповіли, що нібито не знають, чи проводилося службове розслідування щодо причетності Гриняка до злочинів проти учасників Революції Гідності.

Однак в ресурсі зазначили, що є факти, які свідчать про причетність генерала Гриняка до незаконних дій силовиків на Євромайдані.

"Саме Гриняк ймовірно координував "беркутівців" та бійців Внутрішніх військ під час розгону мітингувальників 18 лютого 2014 року в урядовому кварталі Києва. Однак після перемоги Революції Гідності Володимир Гриняк отримав підвищення по службі і керівну посаду в Національній гвардії", - йдеться в повідомленні.

Незважаючи на офіційні звинувачення, Гриняк продовжує працювати в Нацгвардії.

Як повідомляв "Апостроф", в окупованому Севастополі 22 лютого на площі Нахімова відбулося "вшанування" бійців спецпідрозділу "Беркут", що протистояли активістам євромайдан в Києві взимку 2014 року.