RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

15 квітня

Всі новини

Україна прийняла радикальне рішення щодо авіаперельотів в Росію

Кабінет міністрів України заборонив нерегулярні рейси між Україною і Росією.

Таке рішення було прийнято на засіданні Кабінету міністрів України 3 квітня. Ініціатором проекту виступив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"Пропонуємо проект постанови про внесення змін до положення про використання повітряного простору України. Представлений на розгляд проект постанови розроблений МВС з метою захисту державної безпеки і відведенням можливих загроз національній безпеці для неможливості авіасполучення між Україною і державою-агресором", - сказав під час засідання уряду міністр.

В список виключень потрапляють польоти, необхідні для забезпечення дій місій міжнародних організацій. Зокрема, це ООН, ОБСЄ і Червоний Хрест.

На такий крок український уряд погодився після візиту нардепа Юрія Бойка і представника "Опозиційної платформи – За життя" Віктора Медведчука в Москву. Як заявив Аваков, Бойко скористався лазівкою в законодавстві, щоб зробити переліт до Росії.

"По вояжу пана Бойка в державу-агресор. Ми зробили аналіз обставин його перельоту. Пан Бойко скористався лазівкою в нашому законодавстві. Отримавши відповідне добро ФСБ РФ на прямий переліт і прямим перельотом Київ-Москва потрапив на переговори з прем'єром держави агресора", - зазначив Аваков.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що ірландський бюджетний авіаперевізник Ryanair оголосив про запуск рейсів з аеропорту Харкова.