RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Опубліковані топ-3 проекти NASA для життя на Марсі: відео

У NASA назвали переможців конкурсу 3D-Printed Habitat Challenge, мета якого - розробити концепт житлового модуля для інопланетної бази на Марсі.

Конкурс проходив з 2015 року і в ньому перемогли три американські команди, які отримають по 100 тисяч доларів.

Перший проект представила команда SEArch+/Apis Cor. Їх інопланетна база представлена у вигляді багатоцільових вертикальних споруд, які використовують пасивну систему освітлення. База унікальна тим, що її можна нескінченно зміцнювати, монтуючи поверх прості 3D-друковані елементи.

Другий проект, представлений командою Team Zopherus, сподобався експертам тим, що при його будівництві використовувалася максимальна кількість марсіанського сировини. З Землі потрібно буде привезти тільки каркаси або сировину для 3D-друку, решта колоністи можуть зробити на місці.

Третє місце у команди Mars Incubator, яка представила "універсальні шестикутники", з яких збирається будь-яка будівля. Для початку потрібно лише надрукувати потрібну серцевину і вставити її в типовій каркас, щоб отримати двері, вікно, стійку з приладами і т. д. Після все це можна зібрати в об'ємну конструкцію.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що група вчених виявила на знімках, зроблених марсіанськими роверами, об'єкти, які цілком можуть виявитися грибами, лишайниками і цвіллю.