RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Молебень проти серіалу: мережі бурхливо обговорюють гнівний спіч Вакарчука про кандидатів у президенти

Український музикант Святослав Вакарчук записав відеозвернення, в якому закликав українців вимагати "змісту від кандидатів у президенти Петра Порошенка та Володимира Зеленського".

У своєму зверненні Вакарчук підкреслив, що протягом всієї президентської кампанії зміст підмінюється формою.

"Всі говорять про вибори президента України. Градус цього обговорення зашкалює. Здавалося б, це добре. Українці активно думають про власне майбутнє і майбутнє своєї держави. Але давайте розберемось, про що ж насправді всі говорять? Будуть дебати чи не будуть. Де вони відбудуться. Хто їх буде модерувати. Хто, які аналізи при цьому має здавати. Хіба це ті речі, які справді дозволять нам зробити усвідомлений вибір?" – запитав Вакарчук.

Він підкреслив, що така заміна понять відбувається протягом всієї президентської кампанії.

"Я, як виборець, хотів би знати відповіді на запитання, як той чи інший кандидат в Президенти збирається впроваджувати в Україні верховенство права. Яка програма реформування судової системи? Як вони збираються повертати додому наших військовополонених та політичних в’язнів, які перебувають зараз в російських тюрмах? Яким чином вони збираються повертати окуповані Крим, Донбас? Як їх повноваження та політичний капітал вони використають для того, щоб замінити корупцію рівними правилами для всіх? І, нарешті, яким вони бачать майбутнє української армії і які конкретні шляхи для впровадження такого бачення? Я хотів би знати це!" – підкреслив він.

Музикант наголосив на тому, що українцям варто вимагати від кандидатів конкретні відповіді, а не шоу та ультиматуми.

"Дорогі виборці, не дайте підмінити зміст – формою. Вимагайте в кандидатів в президенти конкретні відповіді на запитання, якою вони бачать Україну через 5 років? І якими є конкретні шляхи реалізації цього бачення. Зміст важливіший, ніж форма", – підкреслив Вакарчук.

Слова виконавця активно коментують користувачі соціальних мереж.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що вартість проведення дебатів на НСК "Олімпійський" між кандидатами в президенти Володимиром Зеленським і Петром Порошенко може коливатися в районі мільйона доларів.