RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Світлична докладає величезних зусиль для розвитку Харківського регіону - Мінгареллі

Глава представництва Європейського Союзу в Україні Хьюг Мінгареллі, керівник ХОДА Юлія Світлична і голова українського представництва Європейського інвестиційного банку Жан-Ерік де Загон взяли участь у відкритті форуму Kharkiv SME day.

В ході форуму представництво ЄС, а також найбільших інвестбанків Європи, ознайомили представників Харківського регіону з програмами, які діють на території країни.

Харківщина обрана місцем проведення не випадково - починаючи з 2016 року експорт харківських підприємств до країн Європейського Союзу збільшився на 40%. З 2016 по 2018 рік в області реалізовано понад 30 європейських проектів і програм, включаючи програми міжнародної технічної допомоги і деякі фінансові програми.

"Ми знаємо про те, що пані губернатор докладає величезних зусиль для того, щоб розвивати регіон і, зокрема, малий і середній бізнес", - сказав Мінгареллі.

Він зазначив, що представники ЄС "раді спілкуватися з представниками малого і середнього бізнесу, організацій громадянського суспільства, освіти і науки - для того, щоб гарантувати переваги і можливості для всього населення регіону".

Мінгареллі запевнив, що Європейський Союз і надалі буде співпрацювати з регіоном.

"Протягом 5 попередніх років ви зробили багато, щоб провести реформи. Наше завдання - бути поруч з вами і допомогти реалізувати їх", - сказав глава представництва ЄС в Україні.

Він також зазначив, що "ми знаємо, що Україна - не ресурсна країна".

"У Харківській області розвинені індустрії ІТ, науки, освіти, машинобудування, аерокосмічна, харчова галузі. Ми знаємо, що у вас є потенціал у всіх цих сферах. Для нас важливо допомогти вам реалізувати цей потенціал", - підкреслив Мінгареллі.

Серед головних напрямків подальшої співпраці з регіоном Мінгареллі назвав також впровадження енергоефективних заходів, реформування системи охорони здоров'я, участь харківських вузів в програмах "Еразмус+" і "Горизонт 2020".

Посол ЄС в Україні зазначив науковий, освітній та інноваційний потенціал Харківської області, а також потужності таких секторів, як агропромисловість, машинобудування, енергетика та хімічна промисловість.

"Ми готові співпрацювати з губернатором у втіленні реформи децентралізації. Децентралізація за останні три роки була ефективною у вашій країні і в Харківській області, зокрема. Ми вже побачили перші плоди, і разом з губернатором будемо подвоювати наші зусилля для того, щоб відповідальність і фінансові ресурси перейшли від столиці в Харківську область", - сказав Мінгареллі.

Він також запевнив, що Харківщина отримає підтримку ЄС у розвитку сфери охорони здоров'я.