RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

В'ятрович пояснив, що буде в Україні зі святкуванням 9 травня

Поки 9 травня залишатися вихідним днем синхронно з РФ, то цей день буде мати російсько-радянський формат.

Про це повідомляє інформагентство "Главком", посилаючись на слова голови Українського інституту національної пам'яті Володимира В'ятровича.

Журналісти нагадали, що в минулому році на 9 травня в ефірі телеканалу "Інтер" глядачі побачили заборонені радянські символи. На це українці відреагували зі скандалом.

"Безперечно, що знову побачимо таке. Поки 9 травня буде залишатися вихідним днем синхронно з РФ, то цей день буде мати російсько-радянський формат. Це, безумовно, буде використовуватися Росією. Я нагадаю ще один приклад. Коли вихідним в Україні був день 7 листопада , майже щороку в цей день у нас були бійки, сутички, непорозуміння. Після скасування вихідного дня всі забули про те, що 7 листопада може бути днем для політичних протиріч", - розповів В'ятрович.

Також експерт уточнив, що 9 травня повинен залишитися Днем перемоги над нацизмом, в цей день повинні згадувати ветеранів Другої світової, зокрема ветеранів Червоної армії.

"Але це не повинно бути державним вихідним. 8 травня мав бути державним вихідним та формат святкування 8 травня зовсім інший", - підкреслив В'ятрович.

За його словами, в цьому році 9 травня також буде вихідним днем, але пізніше його скасують.

Як повідомляв "Апостроф", в Дніпрі пропонують провести фотосесію, присвячену Дню перемоги, що активно обговорюють користувачі соціальних мереж.