RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

"Футбол" і каруселі: глава ГПУ назвав причини звільнення Савченко і Рубана

Рішення про звільнення народного депутата Надії Савченко і фігуранта цієї ж справи Володимира Рубана - виняткова компетенція суду.

Про це 16 квітня у Facebook написав голова Генеральної прокуратури України Юрій Луценко.

"Але ряд останніх резонансних судових рішень, коли уникають арешту підозрювані у вбивстві і тероризмі, змушують визнати: судова система тяжко хвора", - написав він.

За його словами, дозволені законом маніпуляції з нескінченними змінами адвокатів - одна з причин такого рішення.

"Причина друга - критично мала кількість суддів у судах. 40% незаповнених вакансій призводить до того, що відвід навіть 1 судді призводить до передачі справи в інший суд. "Футбол" змін судів по справі Савченко-Рубана з каруселлю відводів на кожному етапу вражає: Верховний суд-Чернігівський районний-Чернігівський апеляційний Верховного суду-Солом'янський районний-Київський апеляційний-Верховний суд-Київський апеляційний-Дарницький районний-Київський апеляційний Броварський районний", - додав глава ГПУ.

Ще однією причиною він назвав небажання окремих суддів виконувати свою роботу.

"Інакше як самоусуненням важко назвати самовідвод в цій справі тільки тому, що хтось з родичів судді проживає на окупованій території", - написав Луценко.

При цьому глава ГПУ додав, що звільнення Савченко і Рубана з-під варти не означає зняття звинувачення.

Як повідомляв "Апостроф", Луценко раніше заявляв, що народний депутат Надія Савченко дійсно готувала теракти в центрі Києва, а її спільник Володимир Рубан є агентом ФСБ.