RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

22 квітня

21 квітня

Всі новини

Українські військові на Донбасі отримають нову потужну зброю: фото і відео

Завершуються державні випробування комплексу автоматизованого управління (КАУ) артилерією "Оболонь-А", який здатний буде підвищити ефективність вогню українських гармат в 2 - 5 разів.

Про це повідомляє військово-політичний оглядач Олександр Коваленко в матеріалі для видання "Південний кур'єр".

"Багато хто міг в ході параду до Дня Незалежності України бачити серед техніки, представленої на Хрещатику, машини на шасі МТ-ЛБ і КрАЗ (машина начальника штабу дивізіону) з не зовсім зрозумілим функціональним призначенням. Між тим, це були довгоочікувані комплекси автоматизованого управління артилерійськими батареєю і дивізіоном "Оболонь-А" розробкою яких займається Львівський державний завод "Лорта", - йдеться в повідомленні.

За інформацією Міністерства оборони України, державні випробування комплексу завершаться через кілька місяців.

Так само було повідомлено, що проводиться переобладнання програмно-апаратного комплексу бойових машин, що дозволить враховувати всі аспекти підготовки та управління бойовою стрільбою і забезпечувати управління підрозділами в автоматизованому режимі.

"Що ж, в 2019 явно ВСУ отримають в своє розпорядження і справді цікавий екземпляр, що дозволяє не тільки оперативно виконувати всі розрахунки і артилерійські завдання, які повинні проводитися для підготовки стрільби батареєю, але і робота яких забезпечується високошвидкісними комп'ютерами шведського виробництва. Але це не єдиний високотехнологічний іноземний елемент в даному комплексі", - відзначає експерт.

За його словами, важливим компонентом КАУ є комплексна система топогеодезичної прив'язки, яка складається не тільки з системи супутникової навігації GPS, але і високоточної інерціальної системи оригінальної розробки, ядром якої став гірокурсовказівник виробництва США.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", українські військові підприємства розробили і освоїли виробництво електромагнітної зброї.