RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Український топ-чиновник заявив про відставку

Глава Національної ради з телерадіомовлення Юрій Артеменко подав у відставку.

Про це повідомляється на офіційному сайті Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

"Причини дві. По-перше, проста людська втома - протягом 5 років в постійному стресі працювати щодня, по 10-12 годин, іноді навіть без вихідних. По-друге, пропозицію, яка надійшла саме в цей час, перейти на іншу роботу" , - йдеться в заяві.

Також Артеменко розповів, чого саме не вдалося здійснити за ці п'ять років.

"Не все вдалося зробити. Серед мрій, не встиг реалізувати - домогтися прийняття нового закону про аудіовізуальні послуги, запустити фольклорне радіо, відкрити освітній і військово-патріотичний телеканали, добудувати мережу громадського мовлення, створити потужний моніторинговий центр", - розповів про свої мрії він .

Також він висловив свої надії з приводу нових людей, які прийдуть на його зміну.

"Нові люди, які прийдуть на моє місце і в майбутньому місця моїх колег, переконаний, продовжать те, що так важко ми починали в середині 2014 року, і почнуть нові проекти. Тому що такий закон життя. Тому що Україна, якими б різними ми не були, - понад усе!" - додав Артеменко.

Пізніше, 4 травня, президент Петро Порошенко підписав указ про його звільнення.

"Відповідно до пункту 13 частини першої статті 106 Конституції України постановляю: Звільнити Артеменка Юрія Анатолійовича з посади члена Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення", - йдеться в указі.

Пункт 13 частини першої статті 106 Конституції передбачає, що президент "призначає на посади та звільняє з посад половину складу Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення".

Як повідомляв "Апостроф", раніше ЗМІ розкрили резонансні дані, виявлені у зламаній поштї глави Нацтелерадіо.