RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Трибунал по захопленим українським морякам: адвокат пояснив, як це допоможе

Адвокат військовополонених в Росії українських моряків Микола Полозов заявив, що рішення Міжнародного трибуналу з морського права допоможе їх звільнити.

Про це він розповів в коментарі "Апострофу".

Після слухань Міжнародного трибуналу з морського права в Гамбурзі в справі українських моряків Полозов розповів, як вплине їх рішення на долю захоплених українців.

"Трибунал насамперед вирішує питання про застосування тимчасових заходів, зокрема, звільнення захоплених кораблів, членів екіпажів", - сказав Полозов і додав, що також після оголошення рішення будуть зрозумілі економічні та політичні наслідки для Росії.

За словами Полозова, рішення Міжнародного трибуналу оголосять 25 травня. На питання журналіста про шанси щодо звільнення моряків після цього, він відповів, що рішення буде мати безпосереднє значення для захоплених РФ українців.

"Росія не буде відразу виконувати рішення трибуналу, але це суттєво наблизить питання звільнення захоплених моряків", - підкреслив він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше адвокат Ілля Новіков розповів про брехню представників Росії на трибуналі у справі про захоплення в Азовському морі українських кораблів.