RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Порошенко прийняв рішення щодо мовного закону

Президент України Петро Порошенко поставив підпис під законопроектом про мову, який раніше підтримав український парламент.

Як написав глава держави на своїй сторінці в Facebook, підписанням закону про функціонування української мови як державної він зробив один з найважливіших кроків для збереження української державності.

"Мова – це фундамент, на якому будується нація і держава. Підкреслюю, що цей закон ніяк не зачіпає жодної мови нацменшин, які проживають в Україні. Я пишаюся тим, що вдалося без тиску або примусу зробити за останні 5 років так, щоб це законодавче врегулювання нікого не зачіпало", - написав він.

Порошенко підкреслив, що в законі передбачено думки всіх зацікавлених сторін, які сповідують державну політику.

"Єдина думка, яку ми не збиралися враховувати, - це думка Москви. Нехай займаються російською мовою. А українцям ми просто дали право слухати українські пісні, дивитися українські фільми, читати українські книжки. Тому що люди прагнуть це робити. Це модно і драйвово. А немодно – не знати української мови!"- зазначив він.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у мережі з'явилося фото магазинної полиці Кропивницького з кореспонденцією на продаж, де усього 12% видань – українською мовою.