RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Портников пояснив, як Україна може перетворитися на Білорусь

Новообраний президент України Володимир Зеленський зацікавлений у розпуску парламенту, так як в такому випадку він отримає більшість у Верховній Раді після її переобрання.

Таку думку висловив "Апострофу" відомий український журналіст і публіцист Віталій Портников.

"Інші політичні сили в цьому не зацікавлені, тому що вони не отримають великої кількості голосів у будь-якому випадку. На дострокових або планових виборах у них поки немає ніяких реальних можливостей змінити ту політичну тенденцію, яка склалася після обрання Зеленського, тому що він є президентом мрій, ілюзій і надій. І до того часу, як ці мрії, ілюзії та надії не розвіються, в інших українських політиків великих шансів зайти на політичне поле Зеленського і взагалі на велике політичне поле - немає", - зазначив журналіст.

За словами Портнікова, якщо українські олігархи збережуть єдність, і українські телеканали будуть розповідати пересічним українцям інформацію в єдиному ключі, то у українських політиків немає жодного шансу і надалі зайти на це політичне поле.

"І ми отримаємо ситуацію, яка наблизить нас навіть не до України Януковича, а Білорусі Лукашенко - з умовною політичною партією, яка насправді не буде існувати, і всевладдям тих політичних сил, які перебуватимуть навколо нового президента. Відповідно, українську демократію може врятувати тільки шалена боротьба олігархів або боротьба в оточенні самого президента за вплив на нього", - додав він.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": Абсолютна влада Зеленського: що до цього призведе і в чому ризики для України.