RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

​Розкрита правда про ажіотаж з паспортами РФ на Донбасі

Справжньою популярністю паспорти Російської Федерації користуються у колишніх бойовиків, які воювали на стороні так званих ДНР-ЛНР.

Про це повідомляє видання OBOZREVATEL.

"Вони бояться, що рано чи пізно їм звідси все одно доведеться бігти. Тому потрібен документ. Ось у мене є сусід, йому за 50. Він до війни працював на шахті. У 2014 році їх там так вмовляли: "Ідіть захищати Донбас, інакше прийдуть бандерівці і всіх нас почнуть вбивати. А ми вас тут на шахті чекати будемо, зарплату збережемо". Він піддався пропаганді, пішов, договір уклав. Стояв на блок-посту, розповідає, що на місяць його навіть відправляли в цей ДАП "на м'ясо". Але повернувся. І тепер шахти закрили, тільки одна у нас тут працює. До шахтарської пенсії він не допрацював, не знає, що й робити. З російським паспортом на заробітки в Росію поїде", - розповіла донеччанка Наталія Павловська.

Відзначають, що таких людей зараз там дуже багато.

"Багато молоді зараз йде на службу до бойовиків від безробіття. На підприємствах платять дуже мало. Ось вам приклад. Коли "Норд" продали росіянину, то новий господар зібрав людей і пообіцяв, що буде платити їм в середньому по 40 тисяч рублів. Але потім до нього прийшли і пояснили, що платити більше 10 тисяч він не буде, тому що на передовій платять по 15 тисяч, і вони бояться, що всі звідти розбіжаться. Потім вони повертаються з війни і не знають, що їм робити, з паспортом "ДНР" в Росії їх теж не сильно вітають. Зараз нахапаються російських паспортів і до них поїдуть на заробітки", - упевнений житель окупованій території Донбасу Віктор Васильович.

Як повідомляв "Апостроф", мешканці окупованої території Донбасу, які збираються отримувати російські паспорти, скаржаться на те, що при подачі документів вимагають не так званий "паспорт ДНР", а українські документи.