RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Капітан Очевидність: в мережі влучно пройшлися по гучному виступу Зеленського

Міністр інфраструктури Володимир Омелян розкритикував виступ президента Володимира Зеленського на IT-форумі iForum-2019, на якому той жорстко висловлювався про діяльність держчиновників.

Про це Омелян написав на своїй сторінці в Facebook.

"Кажуть, чиновники знають тільки 4 слова – інновація, діджеталізація, Гіперлуп та Ілон Маск. Взагалі-то це 5 слів, бо Ілон не буде радий, якщо його ім’я та прізвище будуть писати разом", - написав Омелян.

"І правильно говорити не “діджеталізація”, а дигіталізація; і, уявіть собі, – ми правильно вимовляємо це слово! Можливо українською - цифровизація. А хтось на ньому запнувся… Напевно тому, що, як мінімум, не розуміє, що це таке", - процитував виступ президента Омелян.

Також міністр обурився через використання російської мови Зеленським.

У своєму пості Омелян перерахував досягнення та інноваційні напрацювання в державній сфері України за останні роки.

"Ми вже не говоримо про всі ініціативи та проекти з дронами, новими та інтелектуальними транспортними системами, цифровими транспортними моделями, відкритими даними тощо. Прикинь, чувак, все, про що ти сказав, вже в Україні реалізовується! Ліфт працює, тільки не ти його започаткував! І ти максимум там ліфтер, бо навіть кнопки належать не тобі", - написав міністр.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", 23 травня президент Володимир Зеленський вперше як глава держави публічно виступив на українському форумі інтернет-діячів iForum.