RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Випробування оновлених українських ракет: опубліковано фото і відео з полігону

Ракетний комплекс РК-360МЦ "Нептун" пройшов вогневі випробування на одному з військових полігонів Одеської області.

Про це повідомляє прес-служба "Укроборонпром".

Відзначають, що на полігоні перевірили оновлену зброю. Раніше були внесені важливі зміни, спрямовані на значне підвищення ефективності крилатої ракети.

"Перш за все Р-360 отримала нову головку самонаведення, яка дозволяє захоплювати цілі в умовах складного маневрування. Крилата ракета отримала і новий стартовий двигун, що забезпечує більш активне виведення на маршову ділянку польоту, а також крила і рулі більшої площі, які повинні підвищити керованість і маневреність Р-360", - йдеться в повідомленні.

Крім того, у крилатої ракети була замінена частина електронних і цифрових систем, які повинні забезпечити її роботу в складних умовах. Серед цих нововведень - новий радіовисотомір, завдяки якому вдалося зменшити висоту польоту Р-360. Саме цей параметр є одним з найважливіших, оскільки чим менше висота польоту, тим складніше противнику побачити і перехопити крилату ракету. І тепер Р-360 може летіти в лічених метрах над поверхнею. Це значно зменшує час для її виявлення, ідентифікації і перехоплення.

У той же час були замінені складові частини системи навігації, які тепер забезпечують роботу навіть в умовах потужного використанням противником засобів радіоелектронної боротьби.

"Загалом, з огляду на всі зміни у крилатої ракети Р-360, а також її можливості маневрувати на маршруті польоту до цілі, стає можливим обійти зони протиповітряної оборони противника і знищити ціль в тилу ворога несподіваним ударом", - відзначили в "Укроборонпрому".

Як повідомляв "Апостроф", в Одеській області на одному з військових полігонів успішно пройшли випробування реактивних систем "Вільха-М" і "Вільха-Р".