RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Резиденції Януковича знайшли керівника: скандальні подробиці

В результаті піврічного проведення конкурсу для заарештованої резиденції екс-президента Віктора Януковича "Межигір'я" вибрали керівника.

Відповідне рішення прийняв тендерний комітет Агентства по розшуку і менеджменту активів, повідомляє "Українська правда".

Переможцем конкурсу стала маловідома ТОВ "Скомпані". Конкурентами цієї компанії на конкурсі були громадська організація "Національний парк України" Межигір'я" - активісти, які керують резиденцією з моменту втечі Януковича, і приватний підприємець "Гаянській Геннадій Григорович", який в Facebook називає себе журналістом.

"Скомпані" була створена в 2015 році зі статутним капіталом в мільйон гривень. Фірма зареєстрована в столичному будинку, в квартирі одного з власників, вид діяльності - "управління фінансовими ринками".

Директор фірми - 32-річний Олексій Вороненко. Він був помічником позафракційного нардепа Євгена Мураєва, екс-члена партії "Опозиційний блок". Зараз ім'я Вороненко вже не значиться серед помічників народного обранця, однак ця інформація збереглася в кеші сторінки - до кінця 2017 чоловік був серед тих, хто допомагав Мураєву на платній основі.

У той же час, з грудня 2018 року Вороненко періодично публікує в Facebook пости з негативною оцінкою Мураєва. Він називає депутата "балаболом", "зрадником" і "агентом СБУ", пише, що обранець "кинув свої прихильників".

У 2014 році Вороненко балотувався до Верховної Ради як самовисуванець.

Власники "Скомпані" - Сергій Коренєв і Костянтин Заграничний.

Денис Тарахкотелик, лідер активістів, які керують "Межигір'ям" з 2014 року, сказав журналістам, що не виключає оскарження результатів конкурсу, але "треба почути, чи згідно суспільство".

Як повідомляє журналістка-розслідувач Наталія Седлецька, фірма-переможець не має відповідного досвіду управління.

"З схожих проектів компанії її представники назвали управління приміщеннями Укрпошти. Залучена консультантка повідомила, що працювала маркетологом в ресторанах", - зазначила журналістка.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України готувало підозру третьому президентові України Віктору Ющенку у зв'язку з незаконною передачею землі Межигір'я Віктору Януковичу.