RU  UA  EN

Вівторок, 14 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.25
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

14 травня

Всі новини

У США зробили гучну заяву про летальну зброю для України

США готові надавати Україні летальну зброю не тільки в рамках прийнятого Конгресом фінансування, але і в рамках прямих закупівель самою Україною.

З такою заявою виступив спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер.

"Україна, як і кожна інша країна в світі, має право на самозахист. Це право записано в статуті ООН. З якоїсь причини попередня адміністрація прийняла рішення не допомагати Україні збільшити її можливості по самозахисту, щонайменше в питанні оборонної летальної зброї. Це обмеження було знято. І США готові співпрацювати з Україною, так само, як з іншими країнами в світі, допомагаючи їм задовольнити свої законні потреби в захисті", - зазначив він.

За словами Волкера, вже зараз США виділили фінансування на постачання Україні засобів протитанкової оборони і антиснайперских систем.

"Україні життєво необхідно посилити обороноздатність, щоб не допустити подальшу втрату територій, щоб утримати лінію зіткнення і, сподіваємося, створити умови для того, щоб провести мирні переговори", - додав він.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що США розглядає бюджет на 2020 рік, де передбачається збільшення підтримки України в оборонній сфері.