RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Більше зброї: в США хочуть збільшити допомогу Україні

США розглядає бюджет на 2020 рік, де передбачається збільшення підтримки України в оборонній сфері.

Про це повідомляє інформаційне агентство "Укрінформ", посилаючись на слова посла України в США Валерія Чалого.

Так, Конгрес США, вирішуючи питання з бюджетними проектами на наступний рік, думає над збільшенням підтримки України в порівнянні з поточним роком.

"Зараз розглядаються питання, і вже пройшла стадія затвердження в профільному комітеті у Конгресі, про збільшення допомоги Україні в наступному році як по лінії Пентагону, так і Державного департаменту", - зазначив дипломат.

За його словами, мова йде про військово-технічну допомогу, включаючи летальну зброю оборонного характеру, про підтримку Міністерства України у справах ветеранів, а також ряду програм реформування.

"Загальне планування обсягу цих коштів очікується більше, ніж в поточному році - понад 700 мільйонів доларів. Це величезна підтримка. Якщо взяти інші країни європейського регіону, то ми маємо найбільшу підтримку Сполучених Штатів", - зазначив Чалий.

Також він підкреслив, що порядок денний двостороннього партнерства України і США є дуже інтенсивним як в сфері військово-технічної допомоги, так і в плані підтримки територіальної цілісності та суверенітету нашої країни через посилення санкцій політики.

"Зараз на часі розмова щодо енергетичного сектора, і тут є великі можливості і перспективи. У нас є спільна позиція з багатьох питань - не тільки в плані двостороннього співробітництва, а й енергетичних проектів України в Європі", - зазначив Чалий.

Крім того він висловив надію, що після транзитного періоду в Україні новообраний президент, уряд і парламент швидко перейдуть до змістовної роботи.

"Ми хотіли б, щоб традиційно висока інтенсивність візитів до Вашингтона, яка зараз трохи призупинилася у зв'язку з політичними подіями в Україні, відновилася", - резюмував посол України в США.

Як повідомляв "Апостроф", в порт Одеси прибули 35 бойових машин Hummer, які США направили за контрактами, укладеними на основі коштів, виділених Україні в рамках військової допомоги.