RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

27 березня

Всі новини

Зливи та антициклон: синоптик дала актуальний прогноз по Україні

Останні дні травня подарують українцям по-справжньому літню погоду, проте на заході України, як і раніше, очікуються дощі.

Про це в коментарі порталу Opinion повідомила синоптик Наталка Діденко.

"30-31 травня в західних областях України, а також на півночі та місцями в центральній частині атмосферні фронти принесуть дощі, погремят грози", - зазначила вона.

За прогнозом синоптика, також очікуються град і шквали вітру.

При цьому також на Україну просувається антициклон східного походження.

"А це означає, що в наших східних областях, у південній частині, на Полтавщині, у Дніпрі та його районах суттєві опади малоймовірні. Буде світити сонце, яке протягом дня буде розігрівати повітря до +28+32 градусів", - додала Діденко.

Що стосується перших днів червня, то вони принесуть дощі.

"1-2 червня дощі з грозами пройдуть на заході та півночі, проте в неділю опади дійдуть до Харківщини та Одеської області. Під час гроз дощі можуть переходить в сильні зливи, можливі шквали і град", - зазначила вона.

Синоптик прогнозує в ці дні до +27+ 32 градусів на півдні та сході України, а на решті території +19+26 градусів.

"Початок нового тижня знову рясно поливатиме західні області України дощами. Опади періодично будуть доходить до Житомирщини, Київщини, Вінницької та Одеської областей. Східна частина, більшість центральних областей і південь України належатимуть сухій повітряній масі - сонце і спека", - резюмувала Діденко.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в кінці травня на пляжах популярних українських курортів, незважаючи на прохолодну погоду, знаходиться вже досить багато відпочиваючих.