RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Важливіше, ніж Javelin: в Україні назвали новітню зброю США, яка потрібна військовим

Розвиток відносин з США і НАТО в сфері безпеки і озброєнь є надзвичайно важливим для України, однак для поліпшення продуктивності цих відносин до цих пір робиться недостатньо.

Про це на прес-конференції в "Укрінформі" заявив академік Володимир Горбулін.

"Ще один важливий аспект... - розвиток двосторонніх відносин з США і нарощування конструктивної взаємодії з НАТО. Стрижнева завдання наших відносин - ставки на отримання критичних технологій, втягування західних компаній в роботу на українському ринку, створення наукоємних спільних підприємств, придбання ліцензій. Ми сьогодні дуже туго рухаємося в цьому напрямку", - сказав він.

На думку Горбуліна, національне законодавство в цій сфері є недосконалим, і його треба міняти, в першу чергу якщо мова йде про науково-дослідні роботи в держоборонзамовленні вітчизняним приватним підприємствам.

Академік вважає, що Україні недостатньо переносних протитанкових ракетних комплексів Javelin, наданих американською стороною.

"Нам Patriot (протиракетні комплекси - ред.) були б набагато важливіші для сьогодення. Я думаю, що ми повинні працювати через громадські інституції, в тому числі щоб переконати американських колег в тому, що Київ - це актив, а не пасив, і що він може перетворитися в збройну, надійно захищену вітрину Заходу", - заявив Горбулін.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в Палаті представників Конгресу США представили законопроект, який передбачає розширення військової допомоги і надання Україні статусу головного військово-політичного союзника США.