RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Філарет написав Авакову скаргу на ПЦУ: в мережі вказали на забавний момент

Патріарх Української православної церкви (Київського патріархату) Філарет звернувся до міністра МВС Арсена Авакова з проханням "захистити" віруючих церкви і її майно від "рейдерства" з боку Православної церкви України (ПЦУ).

Про це йдеться у відповідній заяві.

Фотографію документа опублікував на своїй сторінці в Facebook протоієрей Микола Лагодич.

Раніше заступник голови управління зовнішніх церковних зв'язків ПЦУ Євстратій Зоря заявив, що в Феодосіївському монастирі Києва монахи відстояли обитель від спроби змістити намісника.

"Братія Феодосіївського монастиря м. Києва відстояла обитель від спроби протиправно змінити намісника. Прихильники "роз‘єднавчих зборів" полишили його територію. Монастир як був дотепер, так і залишається у Православній Церкві України під омофором Блаженнійшого Митрополита Епіфанія", - написав він на своїй сторінці в Facebook.

Відносно заяви Філарета, Зоря звернув увагу на посилання на рішення Синоду ПЦУ, який прихильники почесного патріарха не визнали.

"Тут визнаємо, там - не визнаємо", - з сарказмом зазначив Зоря.

Нагадаємо, докладніше про конфлікт між УПЦ КП і ПЦУ читайте в матеріалі "Апострофа": Цей томос нас не влаштовує: як Філарет перезавантажив УПЦ КП.