RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Скільки коштує відпочити на море в Україні: озвучені космічні ціни

У самий розпал сезону відпусток середньозважені ціни на відпочинок на пляжних курортах в Україні зросли на 15-20% в порівнянні з минулим роком.

Про це пишуть "Вести" з посиланням на керівництво курортів і заяви туристів.

Директор Центру розвитку туризму України Володимир Царук прокоментував зростання цін і розповів про його причини.

"У цьому році багато туристів з Білорусі, Польщі і навіть Німеччини за рахунок різних музичних і гастрономічних фестивалів ... На першій лінії в розпал сезону можна знайти радянські бази, де вартість кімнати близько $20-25. Правда, зручності можуть бути на вулиці, а кімната - без кондиціонера і ТБ. Якщо ж з комфортом, то $40-55", - пояснив експерт галузі.

При цьому туристи скаржаться на погані дороги до курортів, відсутність необхідної інфраструктури (найчастіше - туалетів і парковок), а також на сміття і "зелене" через розкладання водоростей море. Також періодично виникають скарги на шахраїв, які намагаються обдурити туристів з житлом і перевезенням до курорту.

"Таксисти в Одесі намагалися здерти з нас 1,5 тисячі грн за проїзд до Коблева. Хоча маршрутки стоять 110 грн з людини. Ціни на продукти та у кафе також непомірно високі. У підсумку десятиденний відпочинок з сім'єю обійшовся в 18 тисяч грн. Краще б додав $300 і поїхав до Туреччини", - розповідає про свою поїздку на море турист із Києва.

"За десять днів відпочинку ми заплатили приблизно $1,5 тисячі. У цю суму увійшло проживання в двомісному номері люкс, триразове харчування, безкоштовні басейн і шезлонги на пляжі", - розповідає інша туристка про поїздку на відпочинок до Херсонської області.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі показали фото напівпорожніх кримських пляжів в окупованій РФ Феодосії.