RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Це частина великої війни: реакція соцмереж на скасування перейменування проспектів Бандери і Шухевича в Києві

У соціальних мережах різко відреагували на рішення окружного адміністративного суду Києва про скасування перейменування проспектів Степана Бандери і Романа Шухевича в столиці.

Суддів, які винесли рішення про скасування перейменування, звинувачують в слідуванні політичній кон'юнктурі. Також рішення суду називають частиною одного великого тренда.

"Сьогоднішня подія зі скасуванням рішення у суді не залишає жодних сумнівів у тому, чого хоче нова влада і що це за "гул нового", про який говорила Ірина Подоляк. Це згортання української політики, яке, певна річ, починається боротьбою з українськими символами. Вчора спаплюжено пам'ятний знак на честь Сергія Нігояна на Груші, сьогодні стерли Бандеру і Шухевича з мапи Києва, завтра виправлять у підручниках "російсько-українську війну" на "громадянський конфлікт"... Нема ілюзій. Це одна велика війна", - пише блогер Андрій Бондар.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", 19 червня харківські депутати повернули проспекту Петра Григоренка ім'я маршала Георгія Жукова.