RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Злочинців залишили безкарними: соцмережі вибухнули через рішення ПАРЄ щодо Росії

В інтернеті бурхливо відреагували на рішення Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) повернути делегацію Росії в організацію без обмежень. Так, багато хто назвав дії ПАРЄ зрадою України та європейських цінностей у цілому.

Глава української делегації в ПАРЄ Володимир Ар'єв зазначив, що організація не витримала випробування і "злочинців залишили безкарними".

"Проігнорували убитих, наплювали на поранених і покалічених, забули про постраждалих. Чужа біда не болить. Більше 5 років ми тримали агресора, злочинців за межами ПАРЄ. Весь час їх намагалися повернути різними шляхами: тиснули, шантажували. Українська делегація витримала - не витримала Рада Європи", - підкреслив він.

Користувачі мережі відзначили, що Захід повторює свої помилки, але за них доведеться дорого заплатити - репутацію ПАРЄ вже не врятувати.

У той же час стало відомо, що представники 7 держав-членів Ради Європи в її Парламентській асамблеї зробили спільну заяву про дії на знак протесту проти повернення росіян без обмежень.

Нагадаємо, "Апостроф" повідомляв, що член комітету з регламенту ПАРЄ Петра де Суттер стверджує, що рішення ПАРЄ змінити регламент і запросити російських представників повернутися в асамблею - це крок, що наближає до виходу з тупикової ситуації.

25 червня голова Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Ліліан Морі Паск'є заявила, що необхідна більшість в організації оскаржила повернення до її складу Російської Федерації без обмежень права голосу.

Читайте також матеріал "Апострофа": ПАРЄ повертає Росію: хто винен і що робити Україні.