RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Український в'язень Кремля знайшовся в колонії Харкова: подробиці скандалу

Український політв'язень Сергій Літвінов, який в Росії був засуджений за розбій до 8 з половиною років в'язниці, вже 4 місяці відбуває покарання в Диканівській колонії Харкова.

Про це з посиланням на керівництво колонії повідомляє "Громадське".

За словами самого ув'язненого, він відбуває покарання в Україні з 1 березня 2019 року, йому залишилося ще 3,5 року з 8,6 років, зазначених у вироку.

Крім того, повідомляється, що журналісти звернулися до Міністерства юстиції з проханням розкрити деталі передачі Літвінова з Росії в Україну.

У відповіді на запит Мін'юсту послався на конфіденційність.

"Зміст матеріалів судової справи і докладна інформація щодо цієї особи є конфіденційною і містить персональні дані, які захищаються і обробляються Міністерством юстиції України відповідно до закону України "Про захист персональних даних" і не можуть розповсюджуватися без згоди суб'єкта персональних даних", - повідомили у Міністерстві.

Відзначається, що РФ збиралася засудити Літвінова на 25 років за вбивство фіктивних осіб в Луганській області батальйоном "Дніпро-1", до складу якого входив Літвінов. Потім йому змінили обвинувачення на розбій.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", обвинувачений у сімферопольській "справі Хізб ут-Тахрір" кримськотатарський активіст Раім Айвазов розповів про знущання російських силовиків після його затримання на кордоні з окупованим Кримом.