RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У Білорусі найманець з ДНР здався КДБ: що про нього відомо

У Білорусі бойовик з так званої ДНР здався місцевому КДБ.

Про це повідомляє tut.by.

Уточнюється, що 44-річний білорус звинувачується в участі в збройному конфлікті на південному сході України на боці самопроголошеної Донецької Народної Республіки.

Обвинувачений - житель Бреста Вадим. Він закінчив Ганцевицький допоміжну школу-інтернат. До того як виїхати на Донбас, працював на одному з підприємств Бреста. Також він тричі притягувався до кримінальної відповідальності за крадіжки і розкрадання.

Його звинувачують в участі у збройному конфлікті на території іноземної держави. Санкція статті передбачає до п'яти років обмеження волі або від двох до п'яти років позбавлення волі.

На південний схід України Вадим приїхав в 2015 році. На засіданні 1 липня він пояснив суду, що "записався добровольцем з ідейних міркувань". Його зарахували рядовим в штурмової полк морської піхоти. Перший час займав посаду заступника командира бойової машини, потім перевівся на гранатометчика.

Воював під позивним "Ветерок". Він брав участь в бойових діях в селі Коминтерново Волноваського району Донецької області. У 2017 році Вадим полетів до Сирії. За його словами, там він не воював, а працював на нафтобазі. У Сирії обвинувачений провів два місяці - з 23 жовтня до 21 грудня. Потім повернувся в ДНР.

22 травня 2018 року брестчанин зарахували рядовим в батальйон донецької народної міліції на посаду старшого стрільця. 1 серпня його перевели в кулеметники. За кілька років участі у військовому конфлікті на південному сході України Вадим двічі був поранений: один раз в руку, другий - в ногу.

В кінці 2018 року поїхав в Брест - нібито у відпустку.

Як повідомляв "Апостроф", раніше ЗСУ завдали потужного смертельного удару по бойовиках на Донбасі.