RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

З'явилися скандальні подробиці отруєння дітей в таборі в Коблево

У курортному селищі Коблево в таборі "Салют", де отруїлися діти, оголосили карантин.

Про це повідомляє ТСН.

Кількість дітей з отруєнням зросла з 16 до 24, ще 8 були госпіталізовані в Миколаївську інфекційну лікарню. Відзначають, що в районній Березанській вже не було місць.

"Симптоми гострої кишкової інфекції, харчової токсикоінфекції. Діти були госпіталізовані, щоб не було ускладнень", - заявила головний лікар Миколаївської обласної інфекційної лікарні Світлана Федорова.

Медики припускають, що нові пацієнти отруїлися, коли й всі інші. Втім, інфекція проявилася лише напередодні. Ті ж 16 діти, яких госпіталізували в понеділок, вже одужують.

"Як тільки лабораторія дасть відповіді на причину захворювання, для уточнення діагнозу, ми будемо їх виписувати - сьогодні-завтра", - сказала інфекціоніст Березанської районної лікарні Тамара Воронков.

Після розголосу - міста почали розривати угоди з табором. Так, 114 дітей з Кам'янця-Подільського 4 липня поїхали додому. Таке рішення ухвалила міськрада.

Тим часом в таборі вже виявили ряд порушень санітарних норм, але він і далі працює. У Держспоживчслужбі кажуть, що не закривають табір, тому як чекають результати аналізів, які повинні бути завтра. Там зазначають, що доцільно, щоб діти, які вже потрапили в зону спалаху, протягом семи інкубаційних днів були разом. Крім того, табір приватний, а тому закрити його не просто.

"Я можу це зробити тільки через рішення суду. Я повинна мати для цього обгрунтування - це аналізи", - сказала начальник Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства в Миколаївській області Лариса Бурденко.

Поліція за фактом отруєння дітей відкрила кримінальне провадження. У Держпотребслужбі не сумніваються, що табір закриють. Нова зміна не заїде, поки не усунуть всі виявлені порушення.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в школі Дніпра через отруєння дітей вирішили призупинити навчальний процес.