RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Масове отруєння дітей в Дніпрі: стали відомі нові подробиці

У школі Дніпра через отруєння дітей вирішили призупинити навчальний процес.

Про це повідомляє інформагентство "Укрінформ".

Через масове захворювання учнів школи №112 Дніпра, до 22 березня вона не буде працювати. До тих пір повинні бути готові результати лабораторних досліджень причину захворювання 14 дітей.

"Освітній процес призупинено для учнів 1-11 класів школи №112 і 2-3 класів школи №126, тимчасово навчаються в школі №112, поки в їх закладі йде ремонт", - заявив заступник міського голови Дніпра Олександр Шикуленко.

За його словами, як з'ясувалося, з 14 дітей, які опинилися в лікарні, вісім харчувалися в школі.

"Ми почали службове розслідування, і вже сьогодні буде видано кілька наказів для всіх навчальних закладів міста. По-перше, всі харчоблоки повинні стати режимними об'єктами, доступ до яких матимуть тільки особи, задіяні в приготуванні їжі. По-друге, ми зобов'яжемо всіх директорів шкіл ще раз перевірити підприємства, в яких вони закуповують питну воду. Деякі школи користуються такими послугами. По-третє, найближчим часом всі працівники харчоблоків шкіл і дитячих садів в обов'язковому порядку повинні пройти санітарні комісії і підтвердити свої санітарні книжки", - зазначив заступник міського голови Дніпра.

Він також пояснив, що про карантин не йдеться - додаткові канікули оголосили на час проведення досліджень. Також вже відомо, що всіх 14 госпіталізованих дітей найближчим часом випишуть додому. У них немає ускладнень, і діти вже практично здорові.

Крім цього лікарі оглянули 564 дитини в школі №112. Лише у двох учнів відзначили підозру на гостру кишкову інфекцію, зараз вони знаходяться вдома під наглядом сімейних лікарів.

Зараз здійснюється комплекс заходів для виявлення причин захворювання дітей. Так, відібрані змиви з обладнання, спецодягу, рук персоналу на наявність збудників інфекційних захворювань. Відібрана питна вода в школі, на харчоблоці, в їдальні - на відповідність санітарним нормам і на вірусологічні показники. Буде досліджений також біоматеріал від хворих і працівників харчоблоку, щоб встановити, чи не є вони носіями збудників інфекційних захворювань. Проведено опитування хворих в інфекційних стаціонарних відділеннях з метою встановити причини захворювання.

З'ясовують ситуацію і фахівці Держпродспоживслужби. "Були відібрані змиви з навколишнього середовища, питна і кип'ячена вода, готові страви. Станом на 15 березня санітарно-епідеміологічне розслідування цього випадку триває. Лабораторні дослідження будуть проводитися протягом п'яти робочих днів", - зазначила головний спеціаліст відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Дніпровського міського управління Держпродспожівслужби в Дніпропетровській області Наталія Горіла.

У той же час в міській раді обурені поширенням некоректно викладених даних, яке оприлюднило Головне управління Національної поліції в Дніпропетровській області. У багатьох ЗМІ з'явилася інформація про нібито отруєння понад півтисячі школярів, що налякало батьків по всій країні. Інформація була викладена так, що могла сприйматися двояко. Мер Дніпра Борис Філатов звернувся до Нацполіціі з вимогою про досудове врегулювання, про спростування цієї інформації і правильне її викладення.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в школі Запоріжжя сталася надзвичайна подія, багато дітей опинилися в лікарні.