RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Нелегальні зали та конкуренція: експерт розповіла, що відбувається на лотерейному ринку України

Провідна українська експертка в сфері лотерейного ринку, кандидат юридичних наук Зоряна Топорецька проаналізувала процеси, що відбуваються сьогодні на ринку лотерей в Україні.

Про це експерт говорила в ефірі радіостанції "Голос Столиці".

Однією з тем, якої торкнулася експерт, стала ситуація з мережею "Космолот", яка нещодавно розірвала договір з компанією "УНЛ" і уклала угоду з оператором державних лотерей "М.С.Л.".

"Ситуація з "Космолотом" не є унікальною, оскільки "Космолот" не є оператором лотерей. Він - є звичайним розповсюджувачем, яких багато. І розповсюджувач просто змінив одного оператора на іншого. Інше питання, чи всі заклади, що працюють під брендом "Космолот", є законними ... Тому що є пункти, які працюють легально і поширюють лотереї легальних операторів, це менший відсоток, а більший відсоток все ж незаконно використовує брендування операторів і найменування їх лотерей", - пояснила Топорецька.

За словами експерта, проблема нелегальних залів в Україні існує вже не один рік і виникла у зв'язку з тим, що держава протягом багатьох років самоусувалася від процесу регулювання діяльності цього ринку.

"Закон про регулювання лотерейної діяльності було прийнято ще в 2012 році. Цим законом Мінфіну давалося 3 місяці на розробку підзаконного акту - ліцензійних умов здійснення цієї діяльності. Минуло 6 років, він до цих пір не був прийнятий", - підкреслила Зоряна Топорецька.

Детально про процеси, що відбуваються сьогодні в цій сфері, можна дізнатися з відео з Зоряною Топорецькою.