RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Як йде справа Гладковського: з'явилися офіційні відповіді СБУ і ГПУ

Служба безпеки України і Генеральна прокуратура не мають законних претензій до фігурантів корупційного скандалу в оборонці: Олега Гладковського, Ігоря Гладковського, Віталія Жукова та Андрія Рогози.

Така інформація випливає з офіційних відповідей СБУ і ГПУ на запит кореспондента "Апострофа".

Як повідомили "Апострофу" в Департаменті інформаційно-аналітичного забезпечення СБУ, станом на 10 липня, в кримінальних виробництвах, які розслідуються слідчими органів безпеки, повідомлення про підозру Олегу Гладковському, Ігорю Гладковському, Віталію Жукову та Андрію Рогозі не здійснювалися.

У свою чергу в ГПУ додали, що розпорядником інформації щодо фігурантів корупційного скандалу є НАБУ і Держбюро розслідувань.

Нагадаємо, що за твердженням журналістів програми "Наші гроші", батько і син Гладковські, а також ділові партнери Гладковського-молодшого Віталій Жуков та Андрій Рогоза причетні до злочинних схем в оборонному секторі України, які дозволили їм заробити щонайменше 250 мільйонів гривень. Після відходу з поста заступника секретаря РНБО, Олег Гладковський очолив автомобільну корпорацію "Богдан".

Як повідомляв "Апостроф", весь ланцюжок слідчих органів в Україні, яка повинна розслідувати скандал з розкраданнями в Міноборони, не робила цього і закривала справи за хабарі.