RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Рада проголосувала за жорсткий метод боротьби з педофілами

Верховна Рада прийняла за основу і в цілому законопроект №6449, який передбачає створення відкритого реєстру і запровадження примусової хімічної кастрації для педофілів.

Текст законопроекту опубліковано на сайті Верховної Ради.

Проект підтримали 247 народних депутатів. Згідно з пояснювальною запискою, проект закону пропонує запровадити для педофілів покарання у вигляді примусової хімічної кастрації, створити публічний реєстр осіб, які були засуджені за згвалтування чи сексуальне насильство відносно неповнолітніх осіб та встановити пожиттєвий адміністративний нагляд за такими особами після їх звільнення з в’язниці.

Автори законопроекту посилалися на досвід США у вирішенні питання сексуальних злочинів проти дітей.

"Покарання у виді примусової хімічної кастрації полягає у примусовому введенні засудженому антиандрогенних препаратів, які складаються з хімічних речовин, що мають на меті зменшити лібідо та сексуальну активність", - йдеться в пояснювальній записці.

Відзначається що примусова хімічна кастрація не застосовуватиметься до осіб, що вчинили злочини у віці до 18 років і до осіб у віці понад 65 років.

Також закон посилює відповідальність за злочини сексуального характеру проти дітей.

Зокрема, за ст. 152 (зґвалтування малолітньої чи неповнолітньої особи) каратимуть позбавленням волі на термін від 7 до 15 років (наразі санкція передбачає від 7 до 12 років).

А санкція ст. 156 (розпусні дії щодо особи, яка не досягла 16-річного віку) передбачатиме до 5 років ув’язнення (наразі карається обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк).

Закон вступає в силу з дня, наступного за днем його опублікування.

Також на засіданні 11 липня нардепи прийняли за основу інший закон про педофілів - №6607, який передбачає створення закритого реєстру педофілів і добровільну хімічну кастрацію.

Даний проект закону в частині закритого реєстру педофілів підтримував заступник міністра внутрішніх справ Вадим Троян, аргументуючи це тим, що відкритий реєстр злочинців може призвести до вчинення масових самосудів.

Нагадаємо, докладніше про злочини проти дітей і посилення покарань за них читайте в матеріалі "Апострофа": Хвиля дитячого насильства: чому кастрація не допоможе і як уберегти дітей.