RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

17 квітня

16 квітня

15 квітня

Всі новини

Помилуваний Зеленським колишній в'язень Кремля розповів про тортури: відео

Помилуваний президентом України політв'язень Сергій Литвинов розповів про тортури в російській колонії.

Про це повідомляє видання "Громадське".

"Катували слідчі, прокурори і вищі люди, які знаходяться в Москві у Путіна. Хочу сказати, що Путін - це нехороша людина. І катували, і знущалися, і принижували, і все, що можна було. Я нічого хорошого там так і не побачив, все було боляче і жорстоко", - розповів він про своє ув'язнення в РФ.

Також Литвинов подякував Зеленському за помилування, громадськість і ЗМІ - за підтримку.

"Я повертаюся додому, до Рубіжного потягом, а потім брат забере мене додому на машині. Я дякую президенту і адвокату, що я на волі. Буду вдома працювати, як і раніше працював. З одягом допоміг адвокат, а з квитком - начальство колонії" , - заявив Литвинов.

Нагадаємо, Литвинов був засуджений в Росії за сфабрикованими звинуваченнями. Він відбував покарання в російському Магадані. На початку 2019 року українця перевели в колонію Харкова. А 12 липня глава держави помилував ув'язненого.

Як раніше повідомляв "Апостроф", обвинувачений у сімферопольській "справі Хізб ут-Тахрір" кримськотатарський активіст Раїма Айвазов розповів про знущання російських силовиків після його затримання на кордоні з аннексированным Кримом.