RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

На великому українському заводі СБУ проводить обшуки: названа серйозна причина

У суботу, 20 липня, в Дніпропетровській області СБУ проводить обшуки на території гірничо-металургійного комбінату "Арселор Міттал Кривий Ріг" за підозрою в забрудненні повітря і води.

Про це повідомляють УНН.

Так, слідчі дії ведуться на машині безперервного лиття заготовок, правоохоронці вилучили копії документації і почали перевірку контролю іонізуючого випромінювання.

"Сьогодні на наше підприємство приїхали з перевіркою і обшуком представники Служби Безпеки України. Упевнений, ви знаєте, що недавно нас, найбільшого іноземного інвестора в Україні, звинуватили в екоциді - знищенні рослинного і тваринного світу, отруєння повітря і води, що призвело до екологічної катастрофи. І це, незважаючи на те, що ми маємо всі дозвільні документи, пройшли всі екологічні перевірки, в тому числі позапланову в квітні цього року", - повідомили у відомстві.

Тим часом в прес-службі комбінату повідомили, що готові співпрацювати з правоохоронцями.

Відзначають, що комбінат вже взяв участь в обговоренні плану подальших дій щодо поліпшення стану навколишнього середовища з представниками Офісу Президента.

За 13 років роботи в Україні загальні інвестиції компанії склали 9,2 млрд доларів.

Як повідомляв "Апостроф", в грудні 2018 року в Кривому Розі випав червоно-чорний сніг, який місцеві жителі зняли на фото і відео.