RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

​Обшуки в "АрселорМіттал": СБУ звинуватили в "збитках" на 150 млн доларів

Служба безпеки України більше 14 годин проводила обшуки на території підприємства в Дніпропетровській області "АрселорМіттал Кривий Ріг".

Про це повідомляють на сайті компанії.

Так, група перевіряючих зайшла на підприємство о десятій ранку 20 липня і покинула територію компанії о третій годині ночі 21 липня.

За даними компанії, в результаті обшуку 20 липня була вилучена машина безперервного лиття заготовок № 3 і окремі елементи обладнання.

"Комплекс нових МНЛЗ-2, 3 є одним з ключових інвестиційних проектів компанії, вартість якого становить близько 150 млн доларів. Вилучення МБЛЗ-3 унеможливлює продовження будівництва відповідно до програми модернізації і завдає "АрселорМіттал" прямі збитки", - йдеться в повідомленні.

Також в прес-службі відзначили, що поки невідомо, скільки триватиме перевірка МБЛЗ-3 і документів з боку СБУ. Також ніхто не повідомляє, як далі будуть розвиватися події.

У зв'язку з великими габаритами об'єкта співробітники СБУ прийняли рішення залишити вилучене за місцем фактичного розташування без можливості опечатування. При цьому об'єкт не має методів обмеження доступу сторонніх осіб.

У прес-службі "АрселорМіттал" відзначили, що комбінат не має можливості продовжувати будівництво, модернізацію, планувати виробництво продукції і укладати контракти на поставку заготовки клієнтам.

"Проект заморожений. Працівники "АрселорМіттал" і підрядних організацій не зможуть виконувати подальшу роботу на цьому об'єкті", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв "Апостроф", під час візиту президента Володимира Зеленського в Кривий Ріг журналісти і екологи передали президенту матеріали про незаконні дії керівництва металургійного комбінату "АрселорМіттал Кривий Ріг" .