RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Одна з кращих операцій: ЗСУ сильно пошарпали бойовиків, завдавши великої шкоди

У суботу, 20 липня, військовослужбовці ЗСУ провели одну з найуспішніших і грандіозних бойових операцій за час війни на Донбасі.

Про це повідомляє волонтер Юрій Мисягін на своїй сторінці в Facebook.

"Поки інформації дуже мало, відомо поки тільки те, що ворог планував "привітати" ЗСУ з п'ятиріччям звільнення одного з населених пунктів, який знаходиться в тилу на підконтрольній Україні території. Інформація була отримана нашою розвідкою", - написав він.

Також Мисягін зазначив, що крім цього в тому районі 20 липня увечері позиції бригади піддалися обстрілу з мінометів 82-го і 120-го калібру. Однак, українські воїни помстилися бойовикам.

"ЗСУ розробили і провели операцію на випередження. Було виявлено місце скупчення бойової техніки і живої сили ворога. Поки точної інформації небагато, відомо тільки, що техніки втрачено багато, дуже багато. І не просто техніки, а саме бойової військової техніки", - зазначив волонтер.

Він додав, що, на жаль, від куль снайпера загинули двоє бійців 24-ї бригади.

"Причому другого, командира взводу, снайпер підстрелив вже після того, як він намагався надати медичну допомогу першому бійцеві. А в Красногорівці загинув місцевий житель, від осколків, після обстрілу з гранатомета СПГ", - написав Мисягін.

Як повідомляв "Апостроф", бойовики самопроголошених республік Донбасу повідомили про масований артилерійський обстріл окупованого Первомайська.