RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Стало відомо, скільки треба грошей на ідею Зеленського створити російськомовний телеканал

Народний депутат Вікторія Сюмар розкритикувала ідею команди президента Володимира Зеленського про створення російськомовного телеканалу для інформаційної боротьби з пропагандою і запропонувала звернути увагу на бюджет, який Росія виділяє на свої канали.

Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook.

Сюмар навела дані про те, скільки грошей отримали головні російські телерадіокомпанії у вигляді субсидій з державного бюджету РФ. В цілому на них було виділено 122 млрд рублів (майже 2 мільярди доларів США за курсом на 30 липня 2019 року).

"Це одна чверть всього оборонного бюджету України включно з Нацполіцією, пограницями. І рекомендація. Спитайте в міністра фінансів, з яких сфер вона ці гроші вам візьме? І дізнайтеся хоча б скільки коштує мовлення іноземного каналу в провідних кабельних мережах Туреччини, наприклад. Але ідея, безумовно, прекрасна. Коли я була дилетанткою, вона теж неодноразово відвідувала мою голову", - пише Сюмар.

Нагадаємо, докладніше про інформаційну політику команди Зеленського читайте в матеріалі "Апострофа": Проти російської пропаганди ми будемо використовувати на Донбасі "потужну" зброю - кандидат від "Слуги народу".