RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Ліквідація УПЦ (КП): Міністерство культури зробило важливу заяву

Міністерство культури України заявило, що інформація про нібито відновлення діяльності в Україні такого релігійного об'єднання як Українська православна церква Київського патріархату не відповідає дійсності.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

У Міністерстві культури констатують, що релігійне об'єднання УПЦ КП і релігійна організація "Київська патріархія УПЦ" після створення і реєстрації статуту релігійної організації "Київська митрополія ПЦУ" фактично і юридично припинили свою діяльність.

Також Мінкультури відповіло, що всі дії посадових осіб Міністерства, відповідальних за реєстрацію статутів та державної реєстрації релігійних організацій, відбувалися, відбуваються і будуть відбуватися в майбутньому виключно в рамках законодавства України.

У відомстві нагадали, що постановою помісного собору колишньої Української православної церкви Київського патріархату, що було ухвалене 15 грудня 2018 року, напередодні Всеукраїнського православного об'єднавчого собору, діяльність такого релігійного об'єднання як УПЦ КП було припинено шляхом об'єднання і приєднання до утвореної Православної церкви України (ПЦУ ).

Як повідомляв "Апостроф", раніше патріарх Філарет звернувся до настоятеля Православної церкви України (ПЦУ), митрополиту Київському і всієї України Епіфанію, а також висловив прохання до ОБСЄ, президенту України Володимиру Зеленському та Міністерству юстиції.