RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Український льотчик відзначився сміливим вчинком при НП з літаком: фото хлопця і деталі катастрофи

Курсант Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба Олексій Биченко відзначився героїчним вчинком, коли відвів свій літак від житлових будинків, коли у нього зупинився двигун.

Про це повідомляє Думська.

Так, НП сталася в п'ятницю, 2 серпня. Ситуація, в якій опинився Олексій, може ввести в ступор навіть досвідченого пілота: зупинки двигуна в польоті вкрай рідкісні, а досвіду у молодого курсанта немає. Але Олексій не розгубився і, не дивлячись на висоту в 2000 метрів, і швидкість в 450 км на годину, зробив кілька спроб запуску двигуна, які не мали успіху.

Керівник польотів дав наказ катапультуватися, але Олексій зволікав. Навколо були невеликі селища, і він не хотів, щоб некерована машина "зустрілася" з житловими будівлями. Знизившись до 400 метрів, він направив літак в напрямку недавно прибраного пшеничного поля і тільки після цього рвонув з-під себе ручки катапульти.

Незабаром Олексій приземлився на прибране поле, а машина впала в кількох сотнях метрів від нього. Навіть після катапультування курсант не втратив самовладання і зробив все за інструкцією - доповів про те, що все в порядку, розклав парашут як орієнтир і став чекати рятувальників.

На даний момент за фактом НП проводиться розслідування. Офіційних результатів розслідування комісії поки немає, але фахівці стверджують, що двигун зупинився через незалежні від виробника і експлуатанта причини. Проте, в інструкцію по експлуатації буде внесено деякі зміни, які в майбутньому виключають подібні інциденти.

Як повідомляв "Апостроф", раніше український футболіст вчинив героїчний вчинок під час матчу в Європі.