RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

За Порошенка навіть не намагалися: чим небезпечна нова спроба "зв'язкового Кремля" запустити своє радіо в Україні

Журналіст Ігор Соловей нагадав про попередні невдалі спроби "просунути" російську радіостанцію "Ехо Москви" на український ринок і які загрози це несе українцям.

Про це він написав на власній сторінці в Facebook.

"Освіжу певні історичні факти для тих, хто забув або не знав. У Венедиктова (та його інвесторів) було кілька спроб засунути на український ринок "Ехо Москви".

Спочатку вони хотіли це зробити під шумок Помаранчевої революції. Таких діячів з Москви було тоді багато - навіть такий "ястреб" українофоб Дмитро Рогозін і той виступав на сцені Майдану в помарачевому шарфику, а також відкривав свій "Українсько- російський центр" і на його відкритті проголошував тости "будем валить режим Путина из Киева!". Хто ж знав, що через кілька місяців вийде неувязочка - центр відкличе його в Москву і відправить....послом РФ в НАТО! Спалили такого цінного агента на рівному місці. Хоча він залишив замість себе Олега Бондаренка, який попрацював в Києві до 2014 р, а потім перебрався в Москву - приєднавшись до команди, що працювала проти України (звідти його погнали, кажуть вкрав гроші у Суркова)", - написав Соловей.

Далі була спроба "втиснутися" через президента-втікача Віктора Януковича.

"Отримавши відмову від Ющенка Ехо почало окучувати Ганну Герман, яка була в команді Януковича - і вона їм клялась і обіцяла відкрити радіостанцію - але як тільки вони переможуть на виборах. Тому Ехо піарило Януковича як тільки могло. Але і тут невдача: поки Яник був в опозиції то Ехо, яке б мочило конкурента, було їм потрібне. А як тільки він став президентом - то непідконтрольний їм ресурс став непотрібним, бо був небезпечним. Тому росіяни вчергове пролетіли», - нагадав журналіст.

Він також зазначив,що за часів п’ятого президента Петра Порошенка "вони в Україну навіть не сунулись, бо знали що їм нічого не світить".

"Тепер при Зеленському нова спроба. Зв'язник Кремля Венедиктов возить через кордон листи від АП РФ з варіантами звільнення Кіріла Вишинського (російський штик в РІА Новості Україна - медаль "За возвращєніє Крима" і тп) на Банкову. Там він знайшов вдячні вуха (напевно, у якогось з помічників президента який мріє і далі продавати "Сватів" в РФ, або іншого генія інформаційних технологій, який зливає "дезу" українським ЗМІ) - їм він ймовірно "продає" доступ українського контенту на російский ринок - про що каже в інтерв'ю: "Мої журналісти тут в Україні, яких я верифікував, повинні гнати думки різних політичних сил в Росію"", - підкреслив Соловей.

Журналіст водночас застеріг, що головною метою "втиснення" "Еха" на український ринок є "отримання прямого доступу до українських вух, що дозволило б пропагандистам Кремля без перешкодно зомбувати не лише росіян, а й українців.

"Основна мета - створити прецедент із зміни мовного закону (хоча позиція Зе в цьому плані так і залишилась розмитою), а також отримати прямий доступ до українських вух", - зазначив він.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", головний редактор "Еха Москви" Олексій Венедиктов, який є другом прес-секретаря російського президента Володимира Путіна Дмитра Пєскова, приїжджав до Києва, щоб передати лист президенту України Володимиру Зеленському.